Groenste stroom ranking Consumentenbond Logo Rabobank

Extra korting voor leden van Rabobank bij overstap naar Vrijopnaam

Voor de leden van Rabobank hebben we een speciale actie bij je overstap naar Energieleverancier Vrijopnaam. Bij aanschaf van je eerste Paneelopnaam krijg je van ons twee Panelenopnaam cadeau t.w.v. € 198,-!

Wij regelen de overstap en jij profiteert van 100% Nederlandse zonnestroom en CO2 gecompenseerd gas.

Vrijopnaam is opnieuw uitgeroepen door de Consumentenbond tot duurzaamste energieleverancier van Nederland. En klanten geven ons een 9,1.

Meer weten? Bel ons op 085-3032652 of mail naar:klantteam@vrijopnaam.nl.

Goed voor het milieu én je portemonnee! 

Vrijopnaam bouwt zonneparken waar jij een zonnepaneel kan kopen, of meer, zoveel je wilt. Dat heet een Paneelopnaam. De stroom die je daarmee opwekt is direct van jou, en trekken we jaarlijks af van je energierekening.

Zelf zonnestroom opwekken in een zonnepark

De opbrengst van één Paneelopnaam is gegarandeerd 250 kWh per jaar. Daarmee verlaag je je energierekening met zo'n € 20,-. De investering is eenmalig (€ 99,-) en inclusief onderhoud en reparatie. Je profiteert vervolgens voor 9 jaar van de opwek met jouw paneel.

WIJ GELOVEN IN DE ZON

De beste energieleverancier die er is.

10!

Beveelt ons aan!

Het voordeel van zonne-energie, zoals de locatie, de positie, kortom de maximale opbrengst. Zonder de nadelen zoals installatie, onderhoud, en reparatie.

Eerlijk verhaal!

10!

Beveelt ons aan!

Sinds 1 jaar ben ik klant bij Vrijopnaam en ze doen wat ze beloven. Eerlijke stroom voor een eerlijke prijs! Ik ben tevreden!

Duurzame energie voor een eerlijke prijs

10!

Beveelt ons aan!

100% groene energie, dat wil iedereen toch? Enerzijds top dat er weinig/geen reclame voor gemaakt, waardoor de prijzen laag gehouden kunnen worden. Anderzijds ook jammer dat niet iedereen van Vrijopnaam weet. Klantenservice is altijd vriendelijk; snel reactie op je vragen. Helemaal top!

Vrijopnaam krijgt een 9.0 op basis van 898 reviews op Klantenvertellen.nl

4 certainties of Vrijopnaam

Beneficial

Always solar power for the lowest price. We don't put a profit margin on your consumption.

Sustainable

Power that makes you feel good. 100% Dutch solar power and carbon compensated natural gas.

🌳

Simple

We'll arrange your transfer. You can view what you consume and generate in the app at any time. Useful.

☎️

Flexible

You can cancel monthly, penalty-free, but why would you? The sun will shine for a while (about 5 billion years)

🛋

Slimme vragen over zelf opwekken

Read all questions

Goed dat je al eerder voor groene stroom hebt gekozen. Toch zijn er goede redenen om over te stappen naar Vrijopnaam:

1. Het rendement van je Panelenopnaam is voor jou:

  • Met je eigen Panelenopnaam betaalt je investering zichzelf terug. Als je nu groene stroom koopt, gaat dit rendement naar de energieproducent of een anonieme projectontwikkelaar. Bij ons word jij je eigen energieproducent.

2. Groene stroom leidt niet of te langzaam tot een duurzamer Nederland


  • Jouw keuze voor groene stroom leidt niet tot een daadwerkelijk en directe toename van de productie van groene stroom in Nederland. De windmolen of het zonnepark staat er al, jouw keuze leidt niet tot nieuwe investeringen. Bij ons wel! De coöperatie investeert jouw aankoopbedrag van een Paneelopnaam in de aanleg van nieuwe zonneparken in Nederland.

3. Je weet zeker dat je niet te maken hebt met groene sjoemelstroom


  • 80% van de groene stroom die in Nederland wordt verkocht, is ingekocht met certificaten (GVO’s) uit het buitenland, voornamelijk afkomstig uit Noorse waterkrachtcentrales. Maar, alle Noorse stroom is echter al groen. De certificaten hebben dus weinig waarde. Noorwegen verkoopt ze voor weinig geld aan Nederlandse energiebedrijven maar hun groene stroom blijft gewoon daar en er wordt ook niets extra’s opgewekt. De energie die jij ontvangt is gewoon grijze stroom met een groen etiket. Dit wordt het ‘groenwassen’ van grijze stroom genoemd. Na je overstap naar Vrijopnaam wek jij je eigen energie op en maak je Nederland daadwerkelijk groener.

Jazeker! De bron van energie is licht, en dit hoeft niet per se direct invallend zonlicht te zijn. Wel is het zo dat in de volle zon de opbrengst hoger is. De opbrengst wordt daarnaast bepaald door de temperatuur van het zonnepaneel. Hier geldt hoe kouder hoe beter. Veel zonlicht op een koude dag geeft zodoende het beste resultaat.

Vrijopnaam heeft net als alle energieleveranciers een vergunning gekregen van de ACM (Autoriteit Consument en Markt). De ACM stelt vast of een leverancier op betrouwbare en eerlijke wijze handelt en tegen eerlijke en redelijke prijzen en voorwaarden. Ook is de ACM toezichthouder. Zij houdt bij of de energieleveranciers op betrouwbare wijze omgaan met de gegevens van hun klanten en of ze op een eerlijke manier energie verkopen en hun klanten goed informeren.

Klopt. Een zonnepaneel gaat tussen de 20 tot 25 jaar mee en kost ongeveer 400 euro. Wij hebben gekozen voor een periode van 9 jaar om de investering in zonne-energie, 99 euro per Paneelopnaam, zo laagdrempelig mogelijk te maken. Ter vergelijking ben je zo’n 4.800 euro kwijt voor een installatie van 10 zonnepanelen op je eigen dak (bron Milieu Centraal).

Vervolgens bepaal je zelf hoeveel en in welk tempo je je eigen zonne-energie opwekt. Vrijopnaam verzorgt het onderhoud en garandeert een opbrengst van 250 kWh per jaar per Paneelopnaam. Geen gedoe en zorgeloos voor jou. En mocht je gaan verhuizen, verhuizen de panelen eenvoudig mee.

1. Je wekt je eigen energie op, met alle voordelen die daarbij horen:


  • geen prijsschommelingen;
  • ieder paneel dat je aanschaft verdient zichzelf meer dan terug;
  • je weet precies waar je stroom vandaan komt: uit een gratis en onbeperkte bron.

2. Zelf energie opwekken bij Vrijopnaam betekent:


  • dat je geen panelen op je eigen dak hoeft te leggen of een windmolen in je achtertuin hoeft te plaatsen;
  • de vrijheid hebben om te stoppen wanneer je wilt;
  • dat je panelen met je mee verhuizen;
  • dat je kunt kiezen uit panelen op voorraad, je kunt meteen beginnen en in je eigen tempo uitbreiden.

3. Bovenop de financiële en praktische voordelen, lever jij een wezenlijke bijdrage aan een groenere wereld en zorg jij ervoor dat de grijze energie uit de markt verdrongen wordt.

Chatten of bellen naar 085-30 32 652 kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Mailen kan altijd!

News under the sun