Goed nieuws: salderen tot 2023. Maar wat heb je eraan als je dak niet geschikt is voor zonnepanelen?

Zelf zonnestroom opwekken kan nu iedereen

Maandag 7 augustus 2017

Verlenging saldering goed nieuws voor mensen met zonnepanelen op hun dak

De aankondiging vorige maand van minister Kamp over de verlenging van de salderingsregeling is goed nieuws. Goed voor de productie van meer duurzame energie in Nederland. Vooral fijn voor mensen met zonnepanelen op hun dak. Of mensen die panelen willen gaan plaatsen.

Ook zonder dak voordeel van overheidssubsidie op zonnestroom

Heb je geen eigen dak waar zonnepanelen op kunnen? Ook dan kun je profiteren van subsidieregelingen van de overheid. En je eigen zonnestroom opwekken. Hoe? Door zonnepanelen te kopen bij een energiecoöperatie. In Nederland kennen we een toenemend aantal lokale en landelijke werkende energiecoöperaties. Vrijopnaam is een voorbeeld van een landelijk werkende coöperatie die zonneparken in Nederland bouwt en beheert. Door je aan te sluiten bij een coöperatie wek je zelf je stroom op, zonder dat je panelen op je dak nodig hebt. En profiteer jij mee van de subsidie die de Nederlandse overheid biedt voor productie van zonnestroom in zonneparken. Ook als je dak te klein is, op het Noordoosten ligt, of je helemaal geen eigen dak hebt!

Subsidieregeling zonder gedoe

Vrijopnaam krijgt subsidie voor de bouw van haar zonneparken en de productie van zonnestroom in deze parken. Dit voordeel geeft zij 1 op 1 door aan klanten die panelen in haar parken aanschaffen. Het overheidsvoordeel is kleiner dan wanneer je zelf panelen op je dak kunt plaatsen, echter nog steeds financieel aantrekkelijk.

Klein beginnen, met eenvoudige verrekening

Deelnemen is al mogelijk vanaf 1 zonnepaneel. Een paneel heeft een vaste prijs, het maakt niet uit of je 1 of 20 panelen koopt. Je kunt op elk moment makkelijk panelen bijkopen, in een park naar keuze. Ook mensen die op eigen dak opwekken, maar meer energie verbruiken dan ze kunnen opwekken, kunnen extra panelen op deze manier bijkopen. Verrekening van je opgewekte energie en je verbruik gebeurt eenvoudig via je energierekening.

Beheer en kosten van zonnepark liggen bij de leverancier

Vrijopnaam zorgt voor het onderhoud, verzekering en administratie. Je hoeft als klant hier niets voor te doen en het is inbegrepen in de prijs van de aanschaf van je panelen.

Zonnestroom voor iedereen

Zonnestroom is één van de schoonste zo niet den schoonste vorm van energie. En is nu bereikbaar, betaalbaar en voordelig voor iedereen in Nederland.