Making the impossible possible. That’s what Solar Team Twente is about for me.

Interview met Annelies Dekker, teamleider van Solar Team Twente

Vrijdag 13 september 2019

Op 13 oktober 2019 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Vrijopnaam is één van de partners en sponsor van het Solar Team Twente. Wij stelden vijf vragen aan de teamleider van Solar Team Twente, Annelies Dekker!

1. Waarom heb je gekozen deel uit te maken van het Solar Team Twente?

Ik had in mijn studietijd al wel een aantal (parttime) commissies en besturen gedaan maar het leek mij heel tof om ook met een fulltime team samen naar iets groots te werken. En het bouwen van een zonneauto en daarmee racen in Australië is daar voor mij de perfecte mogelijkheid voor omdat Solar Team Twente zo’n groot en uitdagend project is.

2. Wat is je coolste ervaring tot nu toe?

Een jaar Solar Team Twente vliegt voorbij, maar twee momenten zijn mij toch wel echt bijgebleven. Als eerste de iLumen European Solar Challenge in september 2018, waar we kampioen zijn geworden nadat we pas drie weken samenwerkten als team. En als tweede de autopresentatie van 21 juni 2019 waar we na bijna een jaar hard werken eindelijk het resultaat aan iedereen konden laten zien. Met het hele team op het podium staan naast de auto voor een overvolle tribune was echt ontzettend gaaf.

1603373965_Solar-Team-Twente.jpeg

3. Met welk dier zou je de RED E vergelijken? Waarom?

Lastige vraag, maar ik ga toch voor de cheeta. Dit is het snelste landdier ter wereld, en een relatief klein dier. RED E is de kleinste zonneauto die Solar Team Twente tot nu toe heeft gemaakt, en wij gaan er natuurlijk voor om de snelste te zijn in Australië, op jacht naar de eerste plaats.

4. Wat kenmerkt dit team?

Iedereen in het team heeft een enorme drive om het beste uit zichzelf, en uit het team te halen en iedereen is bereid om anderhalf jaar lang hard te werken en het beste resultaat in oktober neer te zetten. We zijn een ontzettend energiek team en dat is wel bijzonder.

5. Wat is de kracht van zonnestroom?

Wij geloven dat zonne-energie één van de grote mogelijkheden is voor schone energie. Het is niet de enige optie, er moet een combinatie zijn van ook bijvoorbeeld waterstof en windenergie. Maar met zonne-energie kunnen veel toepassingen worden voorzien van stroom, niet alleen huizen en gebouwen maar ook in de mobiliteit zoals auto’s.