75% van de zonnepanelen verkocht vóór opening zonnepark Maassluis

Lokaal opgewekt, lokaal gebruikt, lokaal voordeel

Dinsdag 19 maart 2019

Rotterdam, 19 maart - A.s. donderdag opent wethouder Gerard van der Wees zonnepark Maassluis op bedrijventerrein De Dijk. Met dit zonnepark wordt een bijdrage geleverd aan de ambitie van de gemeente Maassluis om in 2040 CO2 neutraal te zijn én alle inwoners mee te laten doen in de energietransitie. De belangstelling onder de inwoners van Maassluis blijkt overweldigend, voor opening is 75% van de zonnepanelen in het zonnepark verkocht.

De zon komt naar Maassluis

Energieleverancier Vrijopnaam bouwt en exploiteert het zonnepark Maassluis. Het park bestaat uit 853 zonnepanelen en heeft een vermogen van 0,25 MW. Recent is de aangrenzende bomenrij ten oosten van het park gekapt voor realisatie van de Blankenburgtunnel. Het park ligt volop in de zon, aan het water en iets verhoogd. Deze unieke ligging met veel zon en koelte is ideaal voor de productie van zonnestroom.

Lokaal opgewekt, lokaal gebruikt, lokaal voordeel

Één van de afspraken tussen de gemeente Maassluis en Vrijopnaam is dat inwoners tot 6 weken na opening van het zonnepark exclusiviteit hebben om een zonnepaneel te kopen. En de eerste 2 zonnepanelen gratis krijgen. Het enthousiasme blijkt groot. Tot 1 mei kunnen mensen hun interesse kenbaar maken en een vrijblijvende offerte aanvragen.

Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam: “Iedereen kan meedoen. Juist ook mensen die zich geen zonnepanelen op hun dak kunnen permitteren. De eerste 2 zonnepanelen in het park zijn gratis en je bent niet verplicht meer te kopen.

Gerard van der Wees, wethouder Maassluis: “Je kunt daarmee je inwoners de gelegenheid geven om op een dergelijke manier deel te nemen aan de energietransitie. En op die manier ook een voordeel te kunnen halen."

Foto van zonnepanelen in zonnepark Maasluis