Bouw zonnepark Waalre in volle gang

Eerste zonnepanelen zijn geplaatst op het voormalig honkbalveld

Woensdag 14 oktober 2020

De bouw van het zonnepark aan de Dreefstraat in Waalre, op het voormalige honkbalveld, gaat voorspoedig en wordt naar verwachting eind oktober afgerond. In totaal worden dan circa 4.500 zonnepanelen op het elektriciteitsnet aangesloten. Dat is goed voor het opwekken van zonnestroom voor ongeveer 500 huishoudens. Het zonnepark is een volgende stap in de transitie naar een duurzame energievoorziening van de gemeente.

Inwoners van Waarle kunnen nog meedoen

Energiebedrijf Vrijopnaam bouwt het zonnepark. Één van de afspraken tussen de gemeente Waalre, de lokale energiecoöperatie WEL en Vrijopnaam is dat inwoners tot 1 november 2020 exclusiviteit hebben om zonnepanelen uit het park te kopen. Inwoners van Waalre kunnen hun interesse kenbaar maken en vrijblijvend een offerte aanvragen via www.vrijopnaam.nl/waalre.

Op dit moment is circa 22% van de beschikbare panelen gereserveerd voor inwoners van gemeente Waalre. Inwoners die zich nog niet aangemeld hebben kunnen nog een aantal weken gebruik maken van de mogelijkheid zonnepanelen uit het park te kopen. Na 1 november worden de overige zonnepanelen uit het park ook beschikbaar gesteld voor mensen buiten de gemeente.

1-foto-zonnepark-bouw-waalre-VWEB-R72-800x600.jpg