De eerste 100% zonne-energieleverancier van Nederland

HIER klimaatbureau kwalificeert de zonne-energie van Vrijopnaam als echt groen

Dinsdag 23 augustus 2016

Vrijopnaam is de eerste 100% zonne-energieleverancier van Nederland. De zonne-energie wordt in Nederland opgewekt en voldoet daarmee aan de eisen die het HIER klimaatbureau stelt aan echt groene stroom.

Wat is echt groene stroom?

Meer dan 3,5 miljoen Nederlandse huishoudens hebben groene stroom. Slechts een derde van die stroom wordt in Nederland opgewekt, bijvoorbeeld door zonnepanelen of windmolens. Volgens HIER is dat écht groene stroom. Als je deze stroom afneemt weet je namelijk zeker dat je bijdraagt aan de uitbreiding van duurzame energieopwekking.

Je eigen stukje zon

Vrijopnaam maakt het mogelijk om je eigen stukje zon te claimen met een zonnepaneel op afstand. Je wekt zelf je stroom op, zonder dat je panelen op je dak nodig hebt. De panelen liggen in een zonnepark ergens in Nederland.

Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam: “Deze echt groene stroom noemen wij gouden stroom, stroom die je niet koopt maar zelf opwekt! Wij willen iedereen laten profiteren van een onuitputtelijke bron van energie: de zon.

Over het HIER klimaatbureau

Het HIER klimaatbureau is de enige maatschappelijke organisatie in Nederland die zich volledig toespitst op het onderwerp klimaatverandering. Het klimaatprobleem oplossen kan alleen als iedereen meedoet, daarom betrekt HIER heel Nederland bij de oplossing. Praktisch en positief. Haalbaar en concreet. Je kent HIER misschien ook van het HIER Klimaatstraatfeest, de COOX en HIER bespaart.

Over Vrijopnaam

Vrijopnaam is de eerste 100% zonne-energieleverancier van Nederland. Vrijopnaam biedt iedereen de mogelijkheid zelf zijn eigen zonne-energie op te wekken met zonnepanelen op afstand. Voordelig, eenvoudig en duurzaam. Het is een oplossing voor bewoners van een benedenwoning, appartement of boerderij met rieten dak. Voor huiseigenaren en huurders. Onafhankelijk waar of hoe lang je ergens woont. Wel zonnepanelen, niet op je dak. De consument weet waar zijn zonne-energie vandaan komt, heeft geen last meer van prijsschommelingen en hij stopt de marge van de energieproducent in zijn eigen zak.