Energieleverancier Vrijopnaam hoofdsponsor Solar Team Twente voor World Solar Challange in oktober

Dinsdag 25 juli 2023

Wat doe je wanneer je allebei intens gelooft in de kracht van de zon? Inderdaad, je krachten bundelen! Energieleverancier Vrijopnaam geeft vervolg aan het jarenlange partnerschap met Solar Team Twente en ‘promoveert’ dit jaar tot hoofdsponsor. Het studententeam neemt dit jaar met haar tiende zelf gecreëerde zonneauto deel aan de World Solar Challenge in Australië.

Samenwerking Vrijopnaam en Solar Team Twente

Vrijopnaam is al velen jaren trotse partner van Solar Team Twente. Bas Wijnen, oprichter van Vrijopnaam: “Solar Team Twente laat al vele jaren zien wat de kracht van de zon is. Een zonnestraal bereikt na zo’n 8 minuten de aarde. De zonnecellen op de raceauto zetten de zonne-energie direct om naar een topsnelheid van 130 km/u! Een oneindige, schone bron van energie op 8 minuten afstand, ongelofelijk”

Hjalmar Lemmers, accountmanager bij Solar Team Twente: “Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat Vrijopnaam dit jaar een RED-partner is geworden van Solar Team Twente! Ze zijn al jarenlang onze partner. Vrijopnaam is de meest milieuvriendelijke, groene energieleverancier in Nederland. Hun missie om individuen in staat te stellen hun eigen elektriciteit op te wekken met behulp van zonne-energie sluit perfect aan bij de doelen van Solar Team Twente.”

Aanmoedigen van duurzaamheid en innovatie

In oktober reizen de studenten af naar Australië waar zij deelnemen aan de World Solar Challenge. De afgelopen 10 maanden heeft het solarteam onvermoeibaar gewerkt aan de ontwikkeling van RED X. Hun voortdurende streven naar vernieuwing, efficiëntie en verbetering van het gebruik van zonne-energie biedt niet alleen (win)kansen voor de race, maar wellicht ook oplossingen en nieuwe technieken die toepasbaar zijn in het ‘echte leven’ bij bedrijven of huishoudens.