Iedereen profiteert nu energieleverancier Vrijopnaam zonnepark Waalre bouwt en exploiteert

Vrijopnaam winnaar Europese aanbesteding zonnepark Waalre

Woensdag 12 juni 2019

Energieleverancier Vrijopnaam heeft de Europese aanbesteding voor de realisatie van zonnepark Waalre gewonnen. Het zonnepark bestaat uit zo’n 4.000 panelen en zal genoeg duurzame energie produceren voor ongeveer 350 huishoudens. Naar verwachting is het zonnepark einde van dit jaar gereed.

Hoogste bod goed voor de gemeente

Energieleverancier Vrijopnaam heeft de hoogste concessievergoeding geboden en wint daarmee de aanbesteding. Dit betekent extra inkomsten voor de gemeente Waalre en deze inkomsten kunnen gebruikt worden voor nieuwe investeringen in duurzaamheid.

Inwoners uit Waalre kunnen voordelig hun eigen zonnestroom opwekken

Inwoners en ondernemers uit de omgeving die participeren, profiteren van de opbrengst van de zonnepanelen. Zij kunnen kiezen tussen de Regeling Verlaagd Tarief (Postcoderoos), een Paneelopnaam of meedoen via Crowdfunding.

Toename biodiversiteit en vermindering CO2-uitstoot

Vrijopnaam is voornemens om een zonnepark te realiseren met een maximale ecologische bijdrage aan de omgeving. Naast de productie van duurzame energie zal de locatie in zijn geheel worden ingezaaid met een op maat vastgestelde mix van inheemse bloemen en kruiden die een ideale leefomgeving vormen voor insecten, bijen en vlinders.