Nieuw zonnepark op industrieterrein De Dijk in Maassluis

Prachtig gelegen aan het water!

Dinsdag 30 januari 2018

De gemeente Maassluis heeft energieleverancier Vrijopnaam een omgevingsvergunning verleend voor de ontwikkeling van een zonnepark op een ongebruikt deel van industrieterrein De Dijk. Met dit zonnepark wordt een bijdrage geleverd aan de ambitie van de gemeente Maassluis om in 2040 CO2 neutraal te zijn.

Op het industrieterrein De Dijk in de gemeente Maassluis gaat Vrijopnaam een zonnepark realiseren. Het betreft een perceel van ruim 5.000 m2.

Locatie zonnepark Maassluis

Groene stroom voor 70 huishoudens

Vrijopnaam gaat een zonnepark bouwen van zo’n 800 zonnepanelen die jaarlijks 200 MWh zonnestroom opwekken. Dit zonnepark kan daarmee voorzien in de stroombehoefte van ongeveer 70 huishoudens. Inwoners van Maassluis kunnen participeren in het zonnepark.

Sjef Evers, wethouder Maassluis: "Geweldig dat Vrijopnaam de intentie heeft een zonnepark aan te leggen. Dit sluit goed aan op het duurzaamheidsbeleid van de gemeente en ik hoop dat het aanzet tot nog meer zonnepanelen in Maassluis in de toekomst."

Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam: "Wij geloven in kleine tot middelgrote zonneparken die passen in het bestaande landschap. Het zonnepark op het industrieterrein De Dijk wordt zo’n locatie. En ook nog eens prachtig gelegen aan het water.

Over Vrijopnaam

Energieleverancier Vrijopnaam biedt 100% Nederlandse zonne-energie tegen de laagste prijs. Naast het afnemen van zonnestroom uit Nederland, kan je bij Vrijopnaam ook kiezen om je stroomverbruik zelf op te wekken. Met een zonnepaneel in een van de zonneparken van Vrijopnaam. Je stopt de marge van de energieproducent in eigen zak en draagt concreet bij aan meer zonnestroom in Nederland. En via de Vrijopnaam-app heb je altijd direct inzicht hoeveel stroom je panelen opwekken.