Start bouw Zonnepark Zeijen op afgesloten vuilnisstortplaats

2.200 zonnepanelen goed voor 200 huishoudens

Dinsdag 26 september 2017

Op een gesloten vuilnisstortplaats nabij het dorp Zeijen (gemeente Assen) worden 2.200 zonnepanelen geplaatst. Dit zonnepark heeft een vermogen van zo’n 600 kW, waarmee ongeveer 200 huishoudens van zonnestroom kunnen worden voorzien. Energieleverancier Vrijopnaam is een van de initiatiefnemers en plaatst overal in Nederland zonneparken.

Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam: “Wij geloven in kleine tot middelgrote zonneparken die passen in het bestaande landschap. Het zonnepark in Zeijen is een uitermate geschikte locatie. Het terrein is een voormalige vuilstortplaats, die wordt omgeven door bomen. De vuilstortplaats is gebruikt voor sloop- en puinafval en vervolgens afgedekt met folie en zand. Er groeit nu gras, het terrein is ongeschikt voor andere doeleinden.

Lokale participatie

De eerste 60 participerende inwoners uit de gemeente Assen krijgen jaarlijks 500 kWh zonnestroom gratis. Dit is de verwachte stroomproductie van twee zonnepanelen in het park. Vrijopnaam vindt het belangrijk dat omwonenden financieel mee profiteren van een zonnepark in hun buurt.

Over Vrijopnaam

Energieleverancier Vrijopnaam biedt 100% Nederlandse zonne-energie tegen de laagste prijs. Naast het afnemen van zonne-energie uit Nederland, kan je bij Vrijopnaam ook kiezen om je stroomverbruik zelf op te wekken. Met een zonnepaneel in een van de zonneparken van Vrijopnaam. Je stopt de marge van de energieproducent in eigen zak en draagt concreet bij aan meer zonnestroom in Nederland! En via de Vrijopnaam-app heb je altijd direct inzicht hoeveel stroom je panelen opwekken en wat je stroomverbruik is.