We zijn opnieuw uitgeroepen tot allergroenste energieleverancier!

Opnieuw rapportcijfer 10 in het duurzaamheidsonderzoek van de Consumentenbond

Vrijdag 20 november 2020

De Consumentenbond heeft vandaag samen met WISE en Natuur & Milieu het jaarlijkse Onderzoek Duurzaamheid Energieleveranciers gepubliceerd. Energieleverancier krijgt net als alle voorgaande jaren het rapportcijfer 10.

10, 10 en nog eens 10!

In het onderzoek scoort een stroomleverancier op drie verschillende onderdelen: investering, inkoop en levering van stroom. Vrijopnaam is één van de twee leveranciers die op alle drie de onderdelen de maximale score behaalt.

Van de 36 beoordeelde stroomleveranciers scoort meer dan de helft lager dan een 5,5. Zij leveren nauwelijks tot geen bijdrage aan de omslag naar een duurzame stroomvoorziening. Helaas is er nog vaak sprake van greenwashing, waarbij grijze stroom ingekocht wordt en als groen aan de consument wordt aangeboden.

Vrijopnaam investeert in nieuwe duurzame energieproductie

Vrijopnaam onderscheidt zich door haar investeringen in nieuwe zonneparken. Dit jaar werden zonneparken in Etten-Leur en Waalre geopend. Komend jaar staan onder andere de ontwikkeling van zonneparken in Limburg en Stadskanaal op de agenda.

Als klant van Vrijopnaam weet je zeker dat je 100% zonnestroom afneemt die opgewekt is in Nederland. Door de aanleg van nieuwe zonneparken kan iedere consument ook eenvoudig participeren en zijn eigen zonnestroom opwekken. Met een paneel uit een van onze parken wek je zelf stroom op. Deze stroom wordt in mindering gebracht op je energierekening. En voor elk gekocht paneel, legt Vrijopnaam een nieuwe paneel elders in Nederland. Zo werken we samen aan de energietransitie; paneel voor paneel.

Bekijk hier het complete onderzoek van de Consumentenbond, WISE, Natuur & Milieu.

Ranking-leveranciers-Duurzaamheid-2020.jpg