Zonnepark Waalre op voormalig honkbalveld vandaag officieel in productie genomen!

Bijna 300 huishoudens gaven nog voor de opening aan interesse te hebben in panelen uit het zonnepark.

Maandag 9 november 2020

Vandaag werd de bouw van het zonnepark aan de Dreefstraat in Waalre, op het voormalige honkbalveld, in productie genomen. In totaal zijn circa 4.500 zonnepanelen op het elektriciteitsnet aangesloten. Het zonnepark draagt zo bij aan de transitie naar een duurzame energievoorziening van de gemeente Waalre. Arno Uijlenhoet, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid: “Ik ben er trots op dat na jaren van voorbereiding en de gezamenlijke inspanningen van energiecoöperatie WEL, ontwikkelaar Vrijopnaam en de gemeente het Zonnepark Waalre vandaag officieel in gebruik is genomen. Dit is een belangrijke stap op weg naar een duurzame energievoorziening van onze gemeente."

Lokaal opgewekt, lokaal gebruikt, lokaal voordeel

Het Zonnepark Waalre is vandaag in productie gegaan. De eerste kilowatturen (kWh) zonnestroom zijn opgewekt én aan het elektriciteitsnet geleverd. Zo’n 300 huishoudens in Waalre hebben belangstelling getoond om eigenaar te worden van een stukje van het zonnepark.
Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam, “Iedereen kan meedoen. Juist ook mensen die geen zonnepanelen op hun dak kunnen of willen leggen.”

Een aantal zonnepanelen is nog beschikbaar, meedoen kan nog!

De panelen uit het park kosten eenmalig 99,-, waarmee je voor 9 jaar eigenaar bent van de opbrengsten van het zonnepaneel. Dat is niet alleen een bijdrage aan meer schone energie in ons land, maar ook goed voor je eigen portemonnee. De opbrengst van één paneel (minimaal 250 kWh) verlaagt je energierekening met 20 euro per jaar.

Energiebedrijf Vrijopnaam heeft het zonnepark gebouwd. Één van de afspraken tussen de gemeente Waalre, de lokale energiecoöperatie WEL en Vrijopnaam is dat inwoners tijdens de aanleg van het park exclusiviteit kregen om zonnepanelen uit het park te kopen. Daar is enthousiast gebruik van gemaakt. Ruim 40% van de zonnepanelen was al voor de opening gereserveerd door omwonenden.

Bewoners van de gemeente Waalre, maar ook van daarbuiten kunnen hun interesse nog enkele weken kenbaar maken en vrijblijvend een offerte aanvragen via www.vrijopnaam.nl/waalre.

Zonnepark Waalre luchtfoto