De zon komt naar Maassluis

Kees Broere vertelt waarom hij participeert in zonnepark Maassluis

Maandag 18 maart 2019

Donderdag 21 maart opent wethouder Gerard van der Wees zonnepark Maassluis op bedrijventerrein De Dijk. De belangstelling onder de inwoners van Maassluis blijkt overweldigend, voor opening is ruim 75% van de zonnepanelen in het zonnepark verkocht. Kees Broere vertelt waarom zijn vrouw en hij participeren.

Waarom heb jullie voor Vrijopnaam gekozen?

Wij hebben voor Vrijopnaam gekozen omdat wij zelf geen zonnepanelen kunnen plaatsen en toch onze te gebruiken energie graag op een milieuvriendelijker manier wilden opwekken. Toen we vernamen dat Vrijopnaam op bedrijventerrein De Dijk in Maassluis een zonnepark wilde aanleggen, was dat voor ons aanleiding om er in te participeren. Wij hebben ons in mei 2018 aangemeld en tot heden hebben we 12 zonnepanelen op een ander zonnepark gehad, met de mogelijkheid over te schakelen naar het nieuwe zonnepark naar Maassluis. Dit gaat dan ook na de opening gebeuren. Per Paneelopnaam investeren we €99 en hebben dan 9 jaar het vruchtgebruik met een gegarandeerde minimum opbrengst van 250 Kwh per jaar.

Hoe bevalt zelf zonnestroom opwekken in een zonnepark?

Het bevalt ons prima, door middel van de Vrijopnaam-app kunnen we dagelijks zien hoeveel kilowatt stroom onze zonnepanelen hebben opgewekt. Dat geeft een een leuke binding en een stimulans niet meer stroom te verbruiken dan er wordt opgewekt.

Wat vinden jullie belangrijk in de energietransitie?

Wij zullen de omschakeling van fossiele brandstoffen naar duurzame energie de komende jaren moeten maken om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Dat is belangrijk voor onszelf, onze kinderen en kleinkinderen. Wat de kosten daarvoor zullen zijn is nog niet precies te voorspellen. Wij proberen nu al ons steentje bij te dragen en ons appartement is al van het gas af. Het appartementengebouw gebruikt nog wel gas voor de centrale verwarming en dat zal in de toekomst ook moeten veranderen. Wij gebruiken alleen nog maar stroom die door ‘onze zonnepanelen’ is opgewekt en dat geeft een goed gevoel.

Ook participeren? Lees hier meer.