Grote belangstelling voor zonnepanelen aan de A58

Extra informatiebijeenkomsten op 26 augustus, 2 en 15 september

Dinsdag 25 augustus 2020

De bouw van Zonnepark A58 is in volle gang! Woensdag 19 augustus zijn de eerste zonnepanelen geplaatst. Op maandag 17 augustus en dinsdag 18 augustus waren veel belangstellenden aanwezig tijdens de voorlichtingsavonden over het zonnepark. Beiden avonden waren met ca. 200 bezoekers volgeboekt. Reden voor de organisatie om nog extra voorlichtingsmomenten te beleggen. Op dinsdag 15 september organiseert energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur een extra informatieavond voor omwonenden.

Extra informatiebijeenkomsten

Vanwege de grote belangstelling wordt op dinsdag 15 september een extra bijeenkomst georganiseerd. Tijdens de informatieavond wordt rekening gehouden met maatregelen van het RIVM rondom COVID-19. Aanmelden voor deze avond is daarom noodzakelijk en kan door een e-mail te sturen naar: secretaris@duursaam-etten-leur.nl.

Naast de informatieavond zijn Vrijopnaam en energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur op woensdag 26 augustus en woensdag 2 september aanwezig op de weekmarkt in het centrum van Etten-Leur. Je kunt bij onze marktkraam terecht tussen 8:30 en 12:30.

Veel belangstelling

Langs de A58 verschijnt, met goedkeuring van Rijkswaterstaat, tegen het talud tussen de afritten Etten-Leur en Etten Leur-West het langste zonnepark van Nederland. Er worden over een afstand van ongeveer 4 kilometer ca. 6.300 zonnepanelen geplaatst. Deze panelen voorzien in de elektriciteitsbehoefte van ongeveer 850 woningen in Etten-Leur.

De afgelopen tijd hebben al ruim 200 huishoudens in Etten-Leur een aanmelding gedaan voor dit zonneproject. Zo'n 30% van de panelen zijn inmiddels gereserveerd. De beschikbare panelen zijn nog exclusief te reserveren voor bewoners van de gemeente. Zij kunnen een vrijblijvende offerte aanvragen.

Het is een unieke mogelijkheid voor inwoners die zelf geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen op de eigen woning, om toch zelf energie op te wekken. De opening van het zonnepark is naar verwachting begin oktober 2020.

Woon je in Etten-Leur en wil je graag meer informatie over dit project? Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via 085-3032652.
Mailen kan naar klantteam@vrijopnaam.nl of neem een kijkje op www.vrijopnaam.nl/etten-leur

Zonnepark A58 bij Etten-Leur in aanbouw