De nieuwe Vrijopnaam-app is gelanceerd!

Hoe kan ik de Vrijopnaam-app op mijn smartphone zetten?
De Vrijopnaam-app is beschikbaar als webapp. Een nieuwe technologie, waarbij je een snelkoppeling maakt naar de Vrijopnaam-app op het startscherm van je telefoon, tablet of computer. In twee stappen:
(1) Typ vrijopnaam.app in je browser
(2) Zet op je beginscherm en klaar ben je.

Voor iOS

Voor Android

Kan ik de ‘Vrijopnaam-app’ ook op de computer bekijken?
Ja natuurlijk! Typ vrijopnaam.app in je browser en meld je aan met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Je hebt een slimme meter!
Ik heb een slimme meter maar zie mijn werkelijk verbruik niet, wat moet ik doen?
Heb je wel een slimme meter maar ons nog geen toestemming gegeven, stuur ons een e-mail met je toestemming. Let op: indien je de netbeheerder opdracht hebt gegeven je slimme meter ‘uit te zetten’, kunnen wij nooit de data ophalen.

Waarom mis ik soms dagen inzicht in mijn stroom en/of gasverbruik?
Jouw meterstanden ontvangen wij van de netbeheerder. Het kan soms voorkomen dat hier een aantal dagen vertraging in zit waardoor wij de data niet direct kunnen tonen. Als je langer dan 14 dagen geen verbruik ziet, neem dan contact op met ons via klantteam@vrijopnaam.nl of bel 085 30 32 652. Wij zullen dan uitzoeken waarom dit het geval is en het zo snel mogelijk oplossen.

Bij wie moet ik zijn als ik problemen heb met mijn slimme meter?
Als jij denkt problemen te hebben met jouw slimme meter is het verstandig om contact op te nemen met jouw regionale netbeheerder. Weet jij niet wie de netbeheerder in jouw regio is, raadpleeg dan hier het EAN-codeboek.

Ik heb zonnepalen op mijn eigen dak, hoe stellen jullie mijn teruglevering van stroom vast?
Goed dat je ook zonnepanelen op je eigen dak hebt. Indien je beschikt over een slimme meter én ons toestemming hebt gegeven deze dagelijks uit te lezen, presenteren wij per dag hoeveel stroom je aan het electriciteitsnetwerk hebt teruggeleverd. Je ziet dit in de witte staafjes onder stroominzicht.

NB: als je panelen op je dak hebt dan laten we in het stroom overzicht zien wat je panelen hebben teruggeleverd aan het net. Dit is dus waarschijnlijk lager dan de totale opbrengst van je panelen. We zien niet wat je directe verbruik is geweest omdat dit niet wordt geregistreerd door je slimme meter. Hiervoor kun je de meetgegevens van je omvormer gebruiken.

Waarom zie ik mijn werkelijk gasverbruik (pas) vanaf 18 augustus 2019?
Voor bestaande klanten: we halen de slimme meterstanden van je gasverbruik vanaf 18 augustus dit jaar op. We hebben geen informatie over de periode hiervoor. Dit kan (helaas) niet worden hersteld.
Voor nieuwe klanten: je ziet je stroom- en gasinzicht vanaf de datum dat we je energie leveren.

Waarom zie ik niet hoe ik ervoor sta in de jaarcheck?
In de eerste 3 maanden van een (nieuwe) jaarperiode maken we geen schatting hoe je ervoor staat. Voor een jaarcheck is onvoldoende data beschikbaar.

Waarom moet ik bijbetalen volgens de jaarcheck?
In de jaarcheck schatten we je stroom- en eventueel gasverbruik voor de periode van een heel jaar (12 maanden). Indien je meer verbruikt dan verwerkt is in je termijnbedrag, zijn straks de energiekosten hoger dan het totaal van de maandelijkse termijnbedragen. Je dient dan bij te betalen.

Je hebt een conventionele meter!
Hoe stellen jullie mijn geschatte (geprofileerde) stroom- en gasverbruik vast?
Je historisch jaarverbruik, genaamd Standaard Jaarverbruik, krijgen we door van de netbeheerder. Daarnaast kennen we in Nederland generieke profielen die per dag (en per uur zelfs) aangeven hoeveel stroom en gas een gemiddelde consument verbruikt. Natuurlijk klopt dit nooit precies voor jouw situatie. Het is daarom slechts een indicatie.

Waarom zie ik niet hoe ik ervoor sta bij de jaarcheck?
De woning beschikt over een conventionele meter. We weten je werkelijke energieverbruik daarom niet. We vragen na een jaar je meterstanden op en berekenen vervolgens of je geld terugkrijgt of moet bijbetalen.

Overige slimme vragen
Wat betekenen de graden op de pagina gasinzicht in de app?
Dit geeft de gemiddelde buitentemperatuur van de dag of maand aan gemeten in de Bilt door het KNMI.

Staat jouw slimme vraag er niet tussen, we ontvangen deze slimme vraag graag.

Copyright © 2016-2020 vrijopnaam