De Consumentenbond erkent haar fout

en geeft stroomleverancier Vrijopnaam alsnog het rapportcijfer 10 voor investeringen in duurzame energie

Dinsdag 14 november 2017

Vrijopnaam levert 100% Nederlandse zonnestroom

De Consumentenbond geeft toe dat zij een fout heeft gemaakt in de beoordeling van stroomleverancier Vrijopnaam in haar jaarlijks onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers.

De onderzoekers kenden geen punten toe aan Vrijopnaam voor de categorie: Investeringen in duurzaam productievermogen. Energieleverancier Vrijopnaam is echter al in 2016 gestart met de ontwikkeling van haar eerste eigen zonnepark in Zeijen. En krijgt hiervoor nu het rapportcijfer 10.

Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam: “De correctie is een erkenning voor al onze klanten die investeren in zelf zonnestroom opwekken in een van onze zonneparken en zo Nederland verduurzamen.”

De volgende stap is de onderzoeksopzet van de vier maatschappelijke organisaties, de Consumentenbond, Greenpeace, WISE en Natuur & Milieu, te verbeteren. Zo hekelt Vrijopnaam de beoordeling van ‘sjoemelstroom’ met een tien en krijgen lokale duurzame initiatieven niet de waardering die zij verdienen. De uitkomst van het onderzoek dient weer recht te doen aan de bedoeling: weergeven in welke mate een stroomleverancier verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening stimuleert.

Over Vrijopnaam

Energieleverancier Vrijopnaam biedt 100% Nederlandse zonne-energie tegen de laagste prijs. Naast het afnemen van zonne-energie uit Nederland, kan je bij Vrijopnaam ook kiezen om je stroomverbruik zelf op te wekken. Met een zonnepaneel in een van de zonneparken van Vrijopnaam. Je stopt de marge van de energieproducent in eigen zak en draagt concreet bij aan meer zonnestroom in Nederland! En via de Vrijopnaam-app heb je altijd direct inzicht hoeveel stroom je panelen opwekken en wat je stroomverbruik is.