Energiebedrijf Vrijopnaam wint FD Gazellen Award 2021

Dinsdag 30 november 2021

Energieleverancier en -producent Vrijopnaam is een van de 691 snelst groeiende bedrijven van Nederland. Sinds de oprichting in 2015 staat één missie centraal: het duurzaam opwekken van zonnestroom voor iedereen in Nederland toegankelijk te maken. Naast het afnemen van groene stroom van eigen bodem, kunnen klanten van Vrijopnaam ook hun eigen stroom opwekken met panelen uit een kleinschalig zonnepark.

FD Gazellen


Voor de achttiende keer organiseert Het Financieele Dagblad de FD Gazellen. Dé awards voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Dit jaar bestaat de lijst uit 691 FD Gazellen, die beoordeeld zijn op basis van omzetgroei, maar ook stijging van het aantal werknemers en winstgevendheid. De awards worden begin 2022 uitgereikt in Theater Amsterdam. De snelst groeiende ondernemingen van Nederland worden in het zonnetje gezet.


Energiebedrijf Vrijopnaam

Vrijopnaam is voor de eerste keer uitgeroepen tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het bedrijf werd zes jaar geleden opgericht, omdat het tijd was (en is) voor verandering. De energiemarkt in Nederland is voor een groot deel nog steeds afhankelijk van fossiele energiebronnen. Als iedereen zou kiezen voor zonnestroom, kunnen we dat veranderen. Zonnestroom is schoon, stil en kleinschalig op te wekken. Op plekken die anders vrijwel geen nut hebben, zoals een geluidswal of vuilnisstort.

Vrijopnaam bouwt zonneparken in Nederland. De zonnestroom wordt geleverd aan klanten van het energiebedrijf. Daarnaast kunnen zij ook panelen uit zo’n park op naam zetten (een Paneelopnaam). De stroom die deze panelen opwekken, wordt in mindering gebracht op de energierekening.

Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam: “Het is fijn om deze award te ontvangen, zeker na zo’n heftig jaar. We zien dat de vraag toeneemt naar echt duurzaam opgewekte stroom en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. De energietransitie is een uitdaging voor iedereen, Vrijopnaam biedt een oplossing die toegankelijk is voor iedereen.”

Het team van Vrijopnaam met het zonnepark aan de A58 in Etten-Leur op de achtergrond