Tijdelijke overheidskorting op energienota in november en december

Overheidscompensatie 2022

Vrijdag 14 oktober 2022

Energiecompensatie november en december

Om huishoudens begin deze winter al te helpen, ontvangen zij en andere kleinverbruikers in november en december een tijdelijke overheidskorting op de energierekening van € 190 per maand.

Compensatie wordt automatisch uitgekeerd

Deze compensatie geldt voor klanten met een elektriciteitsaansluiting met een woonfunctie. Je hoeft hier niets voor te doen. Zodra de overheid het bedrag uitkeert aan Vrijopnaam, zorgen wij dat het bedrag op je bankrekening wordt bijgeschreven. Je ontvangt dit bedrag apart van de incasso van het maandelijkse termijnbedrag en ongeacht de hoogte van dit termijnbedrag. Wij streven ernaar de bedragen rond 25 november en 25 december over te kunnen maken, zodat je de energiecompensatie ontvangt voordat het termijnbedrag van Vrijopnaam wordt afgeschreven. ­

Verrekening bij betalingsachterstand

Wanneer je een betalingsachterstand hebt, verrekent Vrijopnaam het gecompenseerde bedrag (deels) met het bedrag dat je nog verschuldigd bent.

Veelgestelde vragen over de compensatie

Op de webpagina 'stijgende energieprijzen' vind je regelmatig updates over de maatregelen van de overheid. Onderaan deze pagina staan veelgestelde slimme vragen omtrent dit onderwerp. Heb je vragen? Neem dan een kijkje op de website.