Vrijopnaam ook hoofdsponsor Solar Team Twente in 2024

Innovatie in zonnekracht op weg naar Zuid-Afrikaanse Solar Challenge

Vrijdag 22 maart 2024

Solar Team Twente neemt dit jaar voor de eerste keer deel aan de South African Solar Challenge. Een nieuw avontuur met een nieuwe doelstelling voor het team. "Het belangrijkste deze editie is het doorvoeren van een aantal gerichte innovaties in onze zonneauto, RED X”, vertelt Jeroen Pouwels van Solar Team Twente. Dankzij de steun van Vrijopnaam kan het solarteam blijven innoveren en streven naar duurzame ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie.

Misschien wel de meest extreme race voor zonneauto’s

In september start de South African Solar Challenge van Johannesburg naar Kaapstad. Verschillen in klimaat, hoogte, ondergrond én maar liefst acht dagen achter elkaar racen maken deze Solar Challenge een ultieme uitdaging voor RED X en het team.

Energieleverancier Vrijopnaam sponsort Solar Team Twente al sinds 2016

Als hoofdsponsor ondersteunt Vrijopnaam Solar Team Twente bij zijn missie om grenzen te verleggen op het gebied van duurzame mobiliteit.

"De RED X heeft tijdens de race evenveel luchtweerstand als een colablikje. En uit iedere zonnecel op de auto wordt het maximale rendement gehaald. Innovaties die de maatschappij helpen richting emissieloos vervoer”, aldus Bas Wijnen, directeur bij Vrijopnaam.

De zon komt naar Solar Team Twente

Wil jij ook Solar Team Twente steunen en een 3D geprinte versie van de RED X ontvangen? Hier lees je alles en meer.  

Foto links: 3D geprint model van RED X
Foto rechts: Bas Wijnen en Jeroen Pouwels tekenen overeenkomst