Groenste stroom ranking Consumentenbond Logo Solar Team Twente

Stap over en steun Solar Team Twente

Solar Team Twente ontvangt € 50,- voor elke overstap naar Energieleverancier Vrijopnaam om het zonnepaneel te bekostigen voor de zonneauto.

Wij regelen de overstap en jij profiteert van 100% Nederlandse zonnestroom en CO2-gecompenseerd gas.

Vrijopnaam is opnieuw uitgeroepen door de Consumentenbond tot duurzaamste energieleverancier van Nederland. En klanten geven ons een 8,6.

Meer weten? Bel ons op 085-3032652 of mail naar: klantteam@vrijopnaam.nl.

Goed voor het milieu én je portemonnee! 

Vrijopnaam bouwt zonneparken waar jij een zonnepaneel kan kopen, of meer. Dat heet een Paneelopnaam. De opbrengst van de stroom die je daarmee opwekt is direct van jou, en trekken we jaarlijks af van je energierekening.

Zelf zonnestroom opwekken in een zonnepark

De opbrengst van één Paneelopnaam is gegarandeerd 250 kWh per jaar. Daarmee verlaag je je energierekening met zo'n € 25,-. De investering is eenmalig (€ 99,-) en inclusief onderhoud en reparatie. Je profiteert vervolgens voor 9 jaar van de opwek met jouw paneel.

Panelen beschikbaar
In aanbouw
Uitverkocht

WIJ GELOVEN IN DE ZON

Top!

10!

Beveelt ons aan!

Snelle en duidelijke communicatie. Enthousiaste en vriendelijke medewerkers achter de telefoon. Heldere app en hele duidelijke jaarafrekening. En heel leuk om per dag te kunnen zie wat mijn verbruik was en hoeveel "mijn" zonnepanelen hebben opgebracht.

Geen reden om niet te kiezen voor Vrijopnaam!

9

Beveelt ons aan!

Het voelt goed om 100% Nederlandse stroom te ontvangen én daarnaast zelf stroom op te wekken zonder het dak op te hoeven. Daarnaast is het contact met de klantenservice snel, adequaat en persoonlijk!

Perfect

10!

I am very happy with the company. I like that electricity is green and local, but also, very important for me, that the customer service works so fast and good. Either you call or write an email you get an answer straight away, not like with other companies that keep you waiting in a line for 2 hours. Fair price too. Recommended

Vrijopnaam krijgt een 8.6 op basis van 1426 reviews op Klantenvertellen.nl

De 4 zekerheden van Vrijopnaam

Voordelig

Altijd zonnestroom voor de laagste prijs. We zetten namelijk géén winstmarge op jouw verbruik.

Duurzaam

Stroom waarvan je een goed gevoel krijgt. Van 100% Nederlandse zon (die schijnt vaak genoeg) èn CO2-gecompenseerd gas.

🌳

Eenvoudig

Overstappen regelen wij voor je. Wat je verbruikt èn opwekt kun je op elk gewenst moment bekijken in de app. Handig.

☎️

Flexibel

Opzeggen kan maandelijks, maar waarom zou je? De zon schijnt nog wel even (zo’n 5 miljard jaar).

🛋

Slimme vragen over Energieleverancier Vrijopnaam

Bekijk alle slimme vragen

1. Je wekt je eigen energie op, met alle voordelen die daarbij horen:


  • jaarlijks een financieel voordeel (rendement van 20%);
  • ieder paneel dat je aanschaft verdient zichzelf meer dan terug;
  • je weet precies waar je stroom vandaan komt: uit een gratis en onbeperkte (duurzame) bron.

2. Zelf energie opwekken bij Vrijopnaam betekent:


  • dat je geen panelen op je eigen dak hoeft te leggen of een windmolen in je achtertuin hoeft te plaatsen;
  • de vrijheid hebben om te stoppen wanneer je wilt;
  • dat je panelen met je mee verhuizen;
  • dat je kunt kiezen uit panelen op voorraad, je kunt meteen beginnen en in je eigen tempo uitbreiden;
  • Geen gedoe. Wij regelen het beheer, het onderhoud, de verzekering en reparaties.

3. Bovenop de financiële en praktische voordelen, lever jij een wezenlijke bijdrage aan een groenere wereld en zorg jij ervoor dat de grijze energie uit de markt verdrongen wordt.

4. Zelf opwekken is financieel slim, duurzaam en heel erg leuk! Je kunt in de Vrijopnaam-app altijd zien hoeveel jouw panelen opgewekt hebben. 

Na je aanmelding heb je 14 dagen bedenktijd (wettelijk) waarbinnen je kosteloos van het contract afkunt. Na deze periode zeggen we je contract op bij je oude energieleverancier. Dit neemt, inclusief opzegtermijn, meestal 4 weken in beslag.

Van ons ontvang je via e-mail een contractbevestiging waarin de exacte ingangsdatum staat vermeld. Direct na de ingangsdatum ontvang je van ons een e-mail met de vraag of je je meterstanden wilt doorgeven. Wij geven die meterstanden aan je oude leverancier door en deze maakt op zijn beurt de eindafrekening voor je op. Als je beschikt over een slimme meter dan worden je meterstanden automatisch uitgelezen en hoef je je meterstanden niet door te geven.

Als je geen langlopend contract hebt bij je huidige leverancier, kun je met een opzegtermijn van 30 dagen overstappen. Heb je wel een langlopend contract afgesloten? Dan kan het zijn dat er overstapkosten (een boete) in rekening worden gebracht. We vragen je daarom altijd de juiste startdatum ('switchdatum') van je contract door te geven. Zo voorkom je een boete of het missen van je welkomstpremie bij je huidige leverancier.

Wil je weten wat je resterende contractduur of de hoogte van de boete is? Neem hiervoor contact op met je huidige leverancier.

Jazeker! De bron van energie is licht, en dit hoeft niet per se direct invallend zonlicht te zijn, maar kan evengoed om diffuus (zon)licht gaan. Wel is het zo dat in de volle zon de opbrengst hoger is. De opbrengst wordt daarnaast bepaald door de temperatuur van het zonnepaneel. Hier geldt hoe kouder hoe beter. Veel zonlicht op een koude dag geeft zodoende het beste resultaat.

Chatten of bellen naar 085-30 32 652 kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Mailen kan altijd!

Nieuws onder de zon