Groenste stroom ranking Consumentenbond Logo Solar Team Twente

Stap over en steun Solar Team Twente

Solar Team Twente ontvangt € 150,- voor elke overstap naar Energieleverancier Vrijopnaam om de zonneauto RED X nog efficiënter te maken in aanloop naar september tijdens Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika.

Wij regelen de overstap en jij profiteert van 100% Nederlandse zonnestroom en CO2-gecompenseerd gas.

Vrijopnaam is opnieuw uitgeroepen door de Consumentenbond tot duurzaamste energieleverancier van Nederland. En klanten geven ons een 8,6.

Meer weten? Bel ons op 085-3032652 of mail naar: klantteam@vrijopnaam.nl.

Goed voor het milieu én je portemonnee! 

Vrijopnaam bouwt zonneparken waar jij een zonnepaneel kan kopen, of meer. Dat heet een Paneelopnaam. De opbrengst van de stroom die je daarmee opwekt is direct van jou, en trekken we jaarlijks af van je energierekening.

Zelf zonnestroom opwekken in een zonnepark

De opbrengst van één Paneelopnaam is gegarandeerd 250 kWh per jaar. Daarmee verlaag je je energierekening met zo'n € 25,-. De investering is eenmalig (€ 99,-) en inclusief onderhoud en reparatie. Je profiteert vervolgens voor 9 jaar van de opwek met jouw paneel.

Panelen beschikbaar
In aanbouw
Uitverkocht

WIJ GELOVEN IN DE ZON

Goede energieleverancier met oog op de toekomst gericht.

10!

Beveelt ons aan!

Heldere en duidelijke jaarafrekening ontvangen met ook goede uitleg bij energie-plafond. Je krijgt altijd hulp bij vragen of aanschaf paneel op naam. Zonnepaneel-velden met wat extra aandacht voor de omgeving vind ik positief. Lukt zo beter energie verbruik te verlagen.

Uitstekende klantenservice en de app maakt alles overzichtelijk!

9

Beveelt ons aan!

Uitstekende klantenservice en de app maakt alles overzichtelijk!

Heldere communicatie

10!

Beveelt ons aan!

Het is prettig dat je jouw werkelijk verbruik van zowel electra als gas per dag kunt bekijken. En ook dat je terug ziet wat je ‘zelf’ aan electra hebt opgewekt. De maandoverzichten zijn ook fijn zodat je kunt bijhouden of jouw maandbedrag nog wel klopt. Het maakt dat je bewust (er) omgaat met je electra en gasverbruik.

Vrijopnaam krijgt een 8.7 op basis van 1559 reviews op Klantenvertellen.nl

De 4 zekerheden van Vrijopnaam

Voordelig

Altijd zonnestroom van Nederlandse bodem voor de laagste prijs. Goed voor je portemonnee én het milieu!

Duurzaam

Stroom waarvan je een goed gevoel krijgt. Van 100% Nederlandse zon (die schijnt vaak genoeg) èn CO2-gecompenseerd gas.

🌳

Eenvoudig

Overstappen regelen wij voor je. Wat je verbruikt èn opwekt kun je op elk gewenst moment bekijken in de app. Handig.

☎️

Flexibel

Opzeggen kan maandelijks, maar waarom zou je? De zon schijnt nog wel even (zo’n 5 miljard jaar).

🛋

Slimme vragen over Energieleverancier Vrijopnaam

Bekijk alle slimme vragen

Bij Vrijopnaam kies je altijd voor 100% zonnestroom van Nederlandse bodem tegen de scherpste prijs. In de Vrijopnaam-app volg je eenvoudig wat je verbruikt en opwekt.

Wat Vrijopnaam uniek maakt, is de mogelijkheid om zelf je zonnestroom op te wekken met panelen in een zonnepark bij jou in de buurt.

  1. Je weet precies waar je stroom vandaan komt: uit een gratis en onbeperkte duurzame bron;
  2. Ook zonder (eigen) dak kun je energie opwekken, handig voor eigenaren of huurders van een appartement of dak op het noorden;
  3. Verhuizen? Geen probleem! Je panelen verhuizen gewoon mee;
  4. En geen gedoe. Wij regelen alles en garanderen een stroomopbrengst van 250 kWh per jaar per paneel.

Daarnaast draag je bij aan een groenere wereld door de overstap naar duurzame energie, en help je grijze energie uit de markt te verdringen. Ons klantteam staat altijd paraat voor persoonlijk contact en uitstekende service. Ervaar het zelf: stap over of bel ons op 085-30 326 52.

Na je aanmelding heb je 14 dagen bedenktijd (wettelijk) waarbinnen je kosteloos van het contract afkunt. Na deze periode zeggen we je contract op bij je oude energieleverancier. Dit neemt, inclusief opzegtermijn, meestal 4 weken in beslag.

Van ons ontvang je via e-mail een contractbevestiging waarin de exacte ingangsdatum staat vermeld. Direct na de ingangsdatum ontvang je van ons een e-mail met de vraag of je je meterstanden wilt doorgeven. Wij geven die meterstanden aan je oude leverancier door en deze maakt op zijn beurt de eindafrekening voor je op. Als je beschikt over een slimme meter dan worden je meterstanden automatisch uitgelezen en hoef je je meterstanden niet door te geven.

Als je geen langlopend contract hebt bij je huidige leverancier, kun je met een opzegtermijn van 30 dagen overstappen. Heb je wel een langlopend contract afgesloten? Dan kan het zijn dat er overstapkosten (een boete) in rekening worden gebracht. We vragen je daarom altijd de juiste startdatum ('switchdatum') van je contract door te geven. Zo voorkom je een boete of het missen van je welkomstpremie bij je huidige leverancier.

Wil je weten wat je resterende contractduur of de hoogte van de boete is? Neem hiervoor contact op met je huidige leverancier.

Jazeker! De bron van energie is licht, en dit hoeft niet per se direct invallend zonlicht te zijn, maar kan evengoed om diffuus (zon)licht gaan. Wel is het zo dat in de volle zon de opbrengst hoger is. De opbrengst wordt daarnaast bepaald door de temperatuur van het zonnepaneel. Hier geldt hoe kouder hoe beter. Veel zonlicht op een koude dag geeft zodoende het beste resultaat.

Chatten of bellen naar 085-30 32 652 kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Mailen kan altijd!

Nieuws onder de zon