Bijdragen aan realisatie klimaatdoelen
Zonnepark Klein Boekelerveldweg is een initiatief van energiebedrijf Vrijopnaam. Het beoogde zonnepark kan een bijdrage leveren aan de realisatie van de klimaatdoelen binnen de gemeente Enschede. Met een vermogensomvang van 1,7 MWp kan jaarlijks ruim 1,5 miljoen kWh hernieuwbare elektriciteit opgewekt worden.
Het zonnepark kan jaarlijks zorgen voor 495 ton CO2-uitstootreductie. De productie is voldoende om in de jaarlijkse stroombehoefte van zo'n 535 huishoudens te kunnen voorzien.
Locatie
De locatie van de toekomstige zonneweide is het weiland aan de Klein Boekelerveldweg in Enschede.
Dit perceel ligt naast Hondenpension Het Hoge Boekel en het plantsoen bij de Stokhorstvijver.
Parkontwerp
- Het park bestaat na realisatie uit bijna 3.000 zonnepanelen van 545 Wp per stuk die op tafels met 4 rijen onder elkaar worden geplaatst. De panelen kennen een zuidelijke oriëntatie voor optimale lichtinval.
- Tussen de rijen zonnepanelen blijft steeds 2,5 meter ruimte vrij, zodat voldoende zonlicht de bodem kan bereiken tijdens de exploitatie. De ruimte rond de tafels zonnepanelen zaait Vrijopnaam in met een op maat gemaakt mengsel van inheemse bloem- en kruidenrijke grassen, ter bevordering van de biodiversiteit ter plekke. Het groen wordt tijdens de exploitatie onder meer via schapenbegrazing onderhouden.
- Als landschappelijke inpassing worden onder meer een struweelhaag en vijf zomereiken geplant.
proces en planning
Het initiatief is geïntroduceerd en met gemeente Enschede en omwonenden (verslag informatiebijeenkomst met omwonenden) heeft inmiddels vooroverleg plaatsgevonden. Het inpassingsplan is gefinetuned en in de zomer van 2023 ingediend.
Na de beoordeling van de vergunningsaanvraag in 2024 komen ook financiering en subsidieaanvraag aan bod.
Het zonnepark zelf kan vervolgens in 2025 gebouwd worden, waarna de eerste groene kilowatturen opgewekt kunnen worden voor huishoudens in Enschede en omgeving.
Vragen? Laat het ons weten!
Heb je vragen over zonnepark Klein Boekelerveldweg in Enschede of heb je een idee of suggestie? We komen graag in gesprek!
Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.
Of neem direct contact op via 085-05 16 881.
Slimme vragen over enschede
Bekijk alle slimme vragenTussen de rijen zonnepanelen blijft steeds 2,5 meter ruimte vrij, zodat voldoende zonlicht de bodem kan bereiken tijdens de exploitatie. De ruimte rond de tafels zonnepanelen zaait Vrijopnaam in met een op maat gemaakt mengsel van inheemse bloem- en kruidenrijke grassen, ter bevordering van de biodiversiteit ter plekke. Het groen wordt tijdens de exploitatie onder meer via schapenbegrazing onderhouden.
Als landschappelijke inpassing worden onder meer een struweelhaag en vijf zomereiken geplant.
Het zonnepark kan een bijdrage leveren aan de realisatie van de klimaatdoelen binnen de gemeente Enschede. Met een vermogensomvang van 1,7 MWp kan jaarlijks ruim 1,5 miljoen kWh hernieuwbare elektriciteit opgewekt worden. Het zonnepark kan jaarlijks zorgen voor 495 ton CO2-uitstootreductie. De productie is voldoende om in de jaarlijkse stroombehoefte van 535 huishoudens te kunnen voorzien.
De locatie van de toekomstige zonneweide is het weiland aan de Klein Boekelerveldweg in Enschede. Deze locatie ligt in de Esmarke, in de oostelijke stadsrandzone van Enschede. Dit perceel ligt naast Hondenpension Het Hoge Boekel en het plantsoen bij de Stokhorstvijver.
Het initiatief geïntroduceerd en vooroverleg heeft plaatsgevonden met gemeente Enschede en omwonenden. Het inpassingsplan is in de zomer van 2023 gefinetuned en de vergunningsaanvraag ingediend.
Na de beoordeling van de vergunningsaanvraag in 2024 komen ook financiering en subsidieaanvraag aan bod.
Het zonnepark zelf kan vervolgens in 2025 gebouwd worden, waarna de eerste groene kilowatturen opgewekt worden voor huishoudens in Enschede en omgeving.
Chatten of bellen naar 085 - 05 16 881 kan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Mailen kan altijd!