Over ons

Energiebedrijf Vrijopnaam bestaat uit drie verschillende onderdelen: de producent, de leverancier en de coöperatie. Als klant van de energieleverancier Vrijopnaam heb je de mogelijkheid zelf zonnestroom op te wekken met één of meer zonnepanelen uit een zonnepark. 

Dat heet een Paneelopnaam. Een Paneelopnaam wordt uitgegeven door de coöperatie Vrijopnaam U.A.. Iedere eigenaar van een Paneelopnaam is automatisch lid van de coöperatie Vrijopnaam U.A. 

Doel van de coöperatie

Het doel van de coöperatie is het realiseren van nieuwe duurzame energieprojecten. Opbrengsten uit projecten van de coöperatie kunnen alleen worden gebruikt om te herinvesteren in de realisatie van duurzame energieprojecten. Bij Vrijopnaam ben je dus meer dan alleen klant! 


Dankzij jouw aanschaf van een Paneelopnaam worden bijvoorbeeld op dit moment nieuwe zonneparken gerealiseerd in Heeze-Leende en bij knooppunt Deil tussen de Betuweroute, de A15 en de A2. Zo neemt de productie van duurzame energie toe en versnel jij de transitie naar een duurzame energievoorziening in Nederland.

Bestuur en Ledenraad

De Coöperatie Vrijopnaam U.A. kent een bestuur dat is gekozen door de ledenraad. De ledenraad wordt op haar beurt gekozen door de leden van de coöperatie.

Eens per vijf jaar of wanneer een lid opstapt worden verkiezingen georganiseerd. Ieder lid kan zich kandidaat stellen. 

member-image

Roelant Knauff

Ledenraadlid uit Utrecht
member-image

Gert-Jan de Moor

Ledenraadlid uit Breda
member-image

Bas Wijnen

Voorzitter uit Amstelveen
member-image

Marc Kluytmans

Penningmeester uit Rotterdam
member-image

Casper Hengst

Secretaris uit Breda
De hele ledenraad is ook bereikbaar via cooperatie@vrijopnaam.nl

Meer informatie

Hieronder vind je de agenda en notulen van de laatste ledenraad. Ook de bepalingen voor het lidmaatschap van de coöperatie Vrijopnaam kun je hieronder downloaden. De statuten van de coöperatie Vrijopnaam vind je hier. Het jaarverslag van de coöperatie Vrijopnaam is per e-mail op te vragen.