Coöperatie Vrijopnaam U.A. financiert zonneparken in Nederland. Daarnaast dragen we graag een steentje bij aan de verenigingen, scholen, clubs of groepen die zich in willen zetten op het gebied van duurzame energie.

Elk jaar kiest de ledenraad maximaal vijf maatschappelijke projecten. De coöperatie ondersteunt, adviseert of financiert deze projecten voor non-profitorganisaties zoals verenigingen of stichtingen. 

Onze maatschappelijke projecten

Bezoek aan Zonnepark A58 tijdens Open Energiedag 2023

Bezoek aan zonnepark A58 tijdens Open Energiedag 2023

Zaterdag 16 september was het Open Energiedag 2023. Vrijopnaam stelde haar zonnepark in Etten-Leur aan de A58 open voor publiek. In samenwerking met de lokale energiecoöperatie DuurSaam Etten-Leur organiseerden we een excursie naar het zonnepark gelegen op de geluidswal aan de rijksweg A58.

Lees meer
Zonnedak Sporting Martinus

Zonnepanelen op het dak van de sportclub

De vereniging Sporting Martinus vroeg ons te helpen met het leggen van panelen op het dak van de club. Daar doen we graag aan mee!

Vrijopnaam hielp de vereniging verduurzamen door dit zonnedak met 89 zonnepanelen en de overgang naar Ledverlichting rondom de velden.

Leerlingen KSE Business op bezoek in Zonnepark A58

Een uitstapje met school naar een zonnepark

Onze collega en expert op het gebied van alles wat met zonneparken te maken heeft, Sander gaf deze week een gastcollege aan de leerlingen van KSE Business. Een bezoekje aan het zonnepark aan de A58 mocht daar niet aan ontbreken! We hopen dat jullie het leuk vonden. Tot snel in Etten-Leur.

Zonnedak voor Studentenvereniging R.S.V. Sanctus Laurentius

Zonnedak voor Studentenvereniging Laurentius

De zon komt naar Rotterdam! 

Op het dak van de sociëteit van studentenvereniging R.S.V. Sanctus Laurentius liggen sinds september 88 zonnepanelen. Vanaf nu wekken de studenten een substantieel deel van de stroomvraag op met hun eigen stukje zon!

Zonnedak socieëteit Phoenix in Delft

Zonnedak studenten socieëteit Phoenix in Delft

Dit is het dak van de Delftse Studenten Societeit 'Phoenix', ook hier heeft Vrijopnaam geholpen bij het regelen van de installatie. Van onderzoek tot advies. En van subsidie aanvraag tot begeleiding tijdens de realisatie. 

Inpassing zonnepanelen advies voor een van de scholen in Amstelveen

Advies Scholengemeenschap Amstelwijs in Amstelveen

Vrijopnaam heeft geholpen bij de ontwikkeling van technische en financiële haalbaarheidsstudies voor zonnedaken op vier scholen van Scholengemeenschap Amstelwijs in Amstelveen. Daarnaast hebben we advies gegeven over het vervolgplan. 

Staat hier binnenkort jouw project?

Staat hier binnenkort jouw project?

Heb je een idee voor een mooi nieuw maatschappelijk project? Een ander idee of suggestie? Laat het ons weten. Laat je gegevens achter via het contactformulier of stuur een bericht naar coöperatie@vrijopnaam.nl.

We komen graag in gesprek!


Zelf een idee voor een project?

Heb je een suggestie voor ons? Idee voor een mooi nieuw maatschappelijk project? Een ander idee?

We komen graag in gesprek!

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.