Label consumentenbond groenste stroom van Nederland

Meld je nu aan voor een eigen stukje zon uit Zonnepark Reuver

Energieleverancier Vrijopnaam wordt al jaren uitgeroepen door de Consumentenbond als duurzaamste groene energieleverancier van Nederland. Wat de aanpak van Vrijopnaam uniek maakt, is de mogelijkheid je eigen zonnestroom op te wekken in een zonnepark, dankzij een “Paneelopnaam”.

Dit Paneelopnaam is een recht op een deel van de stroomopbrengst van het zonnepark voor een vaste periode. Concreet: je stapt over naar energieleverancier Vrijopnaam, koopt een Paneelopnaam voor € 99,- en ontvangt een financiële vergoeding voor de opgewekte stroom met jouw Paneelopnaam uit Reuver.

Bereken je voordeel

Hoeveel verbruik je?

Help me inschatten

Hoeveel Panelenopnaam wil je?

0

Besparing op je energierekening

€ 0

Jaarlijks gegarandeerd kWh gedurende 9 jaar (met een maximum van € 0,10 per kWh)

Eenmalige inleg

€ 0

Je winst

€ 0

Zelf zonnestroom opwekken in zonnepark Reuver

Zonnepark Reuver vind je aan de noordzijde van de A73 in de gemeente Beesel. Het zonnepark zorgt jaarlijks voor 978 ton CO2-uitstootreductie en wekt voldoende zonnestroom op om in de jaarlijkse stroombehoefte van ruim 800 huishoudens te kunnen voorzien. Meer over het park lees je op www.vrijopnaamzonneparken.nl/reuver.


Goed voor het milieu én je portemonnee

De vergoeding voor de stroom die jouw Paneelopnaam opwekt is de komende 9 jaar helemaal voor jou. Vrijopnaam garandeert een minimale opbrengst van 250 kWh per jaar per Paneelopnaam. De financiële opbrengst van jouw panelen wordt jaarlijks verrekend op je energienota tegen het 'kale' leveringstarief met een maximum van € 0,10 per kWh.

Meer weten? Bel ons op 085-3032652 of mail naar: klantteam@vrijopnaam.nl

Panelen beschikbaar
In aanbouw
Uitverkocht

WIJ GELOVEN IN DE ZON

Het lichtpunt van de dag in deze donkere tijden.

9

Beveelt ons aan!

Heel erg snel geholpen toen ik jullie nodig had om mijn jaarbedrag naar beneden bij te stellen en toen ik de app geïnstalleerd had. Daarbij is het ook nog eens 100% groen, wat mijn groene hartje heel erg prettig vind :)

Super dat jullie er zijn!

10!

Beveelt ons aan!

Het is heel fijn om een stroomprovider te hebben die alleen duurzame energie produceert in Nederland en bij wie je ook panelen kunt kopen. verder vind ik de klantenservice heel prima, vriendelijke mensen en goede hulp.

Top

10!

Beveelt ons aan!

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. En die kans krijg je bij Vrijopnaam. Zeer vriendelijke en professioneel.

Vrijopnaam krijgt een 8.6 op basis van 1496 reviews op Klantenvertellen.nl

De 4 zekerheden van Vrijopnaam

Voordelig

Altijd zonnestroom voor de laagste prijs. We zetten namelijk géén winstmarge op jouw verbruik.

Duurzaam

Stroom waarvan je een goed gevoel krijgt. Van 100% Nederlandse zon (die schijnt vaak genoeg) èn CO2-gecompenseerd gas.

🌳

Eenvoudig

Overstappen regelen wij voor je. Wat je verbruikt èn opwekt kun je op elk gewenst moment bekijken in de app. Handig.

☎️

Flexibel

Opzeggen kan maandelijks, maar waarom zou je? De zon schijnt nog wel even (zo’n 5 miljard jaar).

🛋

Slimme vragen over zonnepark Reuver

Bekijk alle slimme vragen

Wij willen zoveel mogelijk mensen in staat te stellen zelf zonne-energie op te wekken. Om dat mogelijk te maken bieden wij onze klanten een Paneelopnaam aan. Deze zonnepanelen liggen niet op je dak maar staan ergens in een zonnepark in Nederland.

Per Paneelopnaam betaal je eenmalig € 99,- met een looptijd van 9 jaar. Heb je zelf al zonnepanelen op je dak liggen? Dan mag je niet meer panelen afnemen dan je in totaal aan stroom verbruikt.

De opbrengst van één Paneelopnaam is gegarandeerd 250 kWh per jaar. De financiële opbrengst van jouw Panelenopnaam verrekenen wij jaarlijks op je energienota tegen het 'kale' leveringstarief met een maximum van € 0,10 per kWh. Daarmee
verlaag je je energierekening (met de huidige stroomprijs) met ongeveer € 25,- per paneel per jaar.

  Lees hier meer over zelf zonnestroom opwekken.

  Je Paneelopnaam wekt minimaal 250 kWh per jaar op. De opbrengst van je opgewekte zonnestroom verrekenen wij op je energienota.

  Helaas mogen we van de overheid de energiebelasting en wettelijke opslagen niet wegstrepen. Deze overheidsheffingen rekenen we wel mee op de jaarnota. De waarde van de door jou opgewekte stroom bestaat daarom uit het leveringstarief (dit tarief heeft een maximum van € 0,10 per opgewekte kWh) inclusief onze opslagen, GVO kosten en de btw daarover.

  Na 9 jaar kan je je termijn verlengen. Je behoudt zo je financieel voordeel én weet je waar je energie vandaan komt. 

  De zonneparken worden voor een periode van minimaal 15 jaar aangelegd en de economische levensduur van een zonnepaneel ligt ergens tussen de 20 tot 25 jaar. Vrijopnaam zorgt voor het onderhoud van het zonnepaneel en het zonnepark. Mocht een zonnepaneel onvoldoende presteren of beschadigd raken, vervangt Vrijopnaam het zonnepaneel. Geen gedoe en zorgeloos voor jou.

  Jazeker! De bron van energie is licht, en dit hoeft niet per se direct invallend zonlicht te zijn, maar kan evengoed om diffuus (zon)licht gaan. Wel is het zo dat in de volle zon de opbrengst hoger is. De opbrengst wordt daarnaast bepaald door de temperatuur van het zonnepaneel. Hier geldt hoe kouder hoe beter. Veel zonlicht op een koude dag geeft zodoende het beste resultaat.

  Zo lucratief als zonnestroom van eigen dak is die van Vrijopnaam niet. Dat komt doordat de stroom van eigen dak fiscaal nog meer wordt gesubsidieerd. Je hoeft over deze productie geen belastingen te betalen. 'Salderen achter de meter' heet dat.

  Bij Vrijopnaam gaat het anders. Je saldeert ‘vóór de meter'. Van je energierekening wordt wel het leveringstarief (met een maximum van € 0,10 per kWh) en enkele opslagen afgetrokken maar de belastingen over je productie dien je nog steeds te betalen.

  Wellicht niet logisch maar wel de huidige wet- en regelgeving. Gelukkig blijft (1) een mooi rendement over, (2) hoef je minder in één keer te investeren, (3) verhuizen de panelen altijd met je mee en (4) heb jij geen omkijken naar onderhoud en reparatie. Daarnaast garanderen wij een opbrengst van 250 kWh per jaar per zonnepaneel.

  Chatten of bellen naar 085-30 32 652 kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Mailen kan altijd!

  Nieuws onder de zon