Groenste stroom ranking Consumentenbond Logo Nudge

Goed voor het milieu én voor je portemonnee

Vrijopnaam bouwt zonneparken waar jij een zonnepaneel kan kopen, of meer, zoveel je wilt. Dat heet een Paneelopnaam. De opbrengst van jouw panelenopnaam verrekenen we op je energierekening.

De opbrengst van één Paneelopnaam is gegarandeerd 250 kWh per jaar. Daarmee verlaag je je energierekening met zo'n € 25,-. De vergoeding per kWh is maximaal € 0,10. De investering is eenmalig (€ 99,-) en inclusief onderhoud en reparatie. Je profiteert vervolgens voor 9 jaar van de opwek met jouw paneel.

Bereken je voordeel

Hoeveel verbruik je?

Help me inschatten

Hoeveel Panelenopnaam wil je?

0

Besparing op je energierekening

€ 0

9 jaar lang kWh gegarandeerd (max 10 cent per kWh)

Eenmalige inleg

€ 0

Je winst

€ 0

Zelf opwekken in een zonnepark

Zonnestroom opwekken kan overal. Niet alleen op het dak maar juist op niet rendabele landbouwgrond, gesloten stortplaatsen en geluidswallen langs snelwegen. Aangelegd met zorg en aandacht voor het landschap.

De opbrengst van een Paneelopnaam is vrijwel overal hetzelfde, minimaal 250 kWh per jaar wordt gegarandeerd.

Energieleverancier Vrijopnaam

Vrijopnaam is opnieuw uitgeroepen door de Consumentenbond tot duurzaamste energieleverancier van Nederland. En klanten geven ons gemiddeld een 9!

Meer weten? Bel ons op 085-3032652 of mail naar: klantteam@vrijopnaam.nl.

Panelen beschikbaar
In aanbouw
Uitverkocht

WIJ GELOVEN IN DE ZON

Een schot in de roos!!! Ben zeer tevreden met Vrijopnaam.

10!

Beveelt ons aan!

Omdat ik in een appartement woon waar het dak te klein is om voor de 21 eigenaren voldoende zonnepanelen te plaatsen en dus geen subsidie krijg heb ik 3 panelen gekocht bij Vrijopnaam. Nu kan ik toch een behoorlijk deel van mijn elektrisch verbruik uit zonne-energie halen.

Elektrisch rijden op zonne-energie

9

Beveelt ons aan!

Omdat het lastig is om zonnepanelen op ons huurhuis te zetten, en we toch ons huishouden op zonne-energie willen laten lopen, hebben we voor Vrijopnaam gekozen. Behalve dat alle stroom duurzaam wordt opgewekt, hebben we daarnaast ook nog zonnepanelen geleased. De hulpvaardigheid van Vrijopnaam is geweldig!

Uitstekende service, goed voor het milieu

10!

Beveelt ons aan!

Servicegerichte organisatie met aanbieden van zonnepanelen zonder dat het op je dak hoeft. Prettige combinatie ter verbetering van het milieu.

Vrijopnaam krijgt een 8.6 op basis van 1387 reviews op Klantenvertellen.nl

De 4 zekerheden van Vrijopnaam

Voordelig

Altijd zonnestroom voor de laagste prijs. We zetten namelijk géén winstmarge op jouw verbruik.

Duurzaam

Stroom waarvan je een goed gevoel krijgt. Van 100% Nederlandse zon (die schijnt vaak genoeg) èn CO2-gecompenseerd gas.

🌳

Eenvoudig

Overstappen regelen wij voor je. Wat je verbruikt èn opwekt kun je op elk gewenst moment bekijken in de app. Handig.

☎️

Flexibel

Opzeggen kan maandelijks, maar waarom zou je? De zon schijnt nog wel even (zo’n 5 miljard jaar).

🛋

Slimme vragen over zelf opwekken

Bekijk alle slimme vragen

Wij willen zoveel mogelijk mensen in staat te stellen zelf zonne-energie op te wekken. Om dat mogelijk te maken bieden wij al onze klanten een Paneelopnaam aan. Deze zonnepanelen liggen niet op je dak maar staan ergens in een zonnepark in Nederland. Alle opbrengst van de stroom die jouw Paneelopnaam opwekt is de komende 9 jaar helemaal voor jou. We garanderen een minimale opbrengst van 250 kWh per jaar per Paneelopnaam. De opbrengst van jouw panelen verrekenen wij jaarlijks op je energienota tegen het 'kale' leveringstarief met een maximum van € 0,10 per kWh.

Lees hier meer over zelf zonnestroom opwekken.

Maximaal 10 per adres. Dit komt overeen met een stroomverbruik van zo’n 2.500 kWh per jaar. Je mag overigens niet meer zelf opwekken dan je eigen stroomverbruik.

Omdat wij graag iedereen in Nederland enthousiast willen maken zelf zonnestroom op te wekken én een financieel voordeel willen bieden, hebben we gekozen een maximum van 10 per adres in te stellen.

Zo lucratief als zonnestroom van eigen dak is die van Vrijopnaam niet. Dat komt doordat de stroom van eigen dak fiscaal nog meer wordt gesubsidieerd. Je hoeft over deze productie geen belastingen te betalen. 'Salderen achter de meter' heet dat.

Bij Vrijopnaam gaat het anders. Je saldeert ‘vóór de meter'. Van je energierekening wordt wel het leveringstarief (met een maximum van € 0,10 per kWh) en enkele opslagen afgetrokken maar de belastingen over je productie dien je nog steeds te betalen.

Wellicht niet logisch maar wel de huidige wet- en regelgeving. Gelukkig blijft (1) een mooi rendement over, (2) hoef je minder in één keer te investeren, (3) verhuizen de panelen altijd met je mee en (4) heb jij geen omkijken naar onderhoud en reparatie. Daarnaast garanderen wij een opbrengst van 250 kWh per jaar per zonnepaneel.

Bij Vrijopnaam kan iedereen eenvoudig zonnepanelen kopen, hoef je niet in een bepaald postcodegebied te wonen en loopt je voordeel niet achteruit door de dalende energiebelasting op stroom. Je hebt geen gedoe bij een verhuizing. Daarnaast ontvang je een beter rendement en biedt zonnestroom opwekken via Vrijopnaam meer flexibiliteit ten opzichte van een Postcoderoosproject. Je kunt bijvoorbeeld altijd panelen bij- of terug verkopen zonder boete. Lees alle verschillen in ons blog 'Zelf zonnestroom opwekken op afstand: Vrijopnaam versus Postcoderoos'.

Jazeker! De bron van energie is licht, en dit hoeft niet per se direct invallend zonlicht te zijn, maar kan evengoed om diffuus (zon)licht gaan. Wel is het zo dat in de volle zon de opbrengst hoger is. De opbrengst wordt daarnaast bepaald door de temperatuur van het zonnepaneel. Hier geldt hoe kouder hoe beter. Veel zonlicht op een koude dag geeft zodoende het beste resultaat.

Na 9 jaar kan je je termijn verlengen. Je behoudt zo je financieel voordeel én weet je waar je energie vandaan komt. 

De zonneparken worden voor een periode van minimaal 15 jaar aangelegd en de economische levensduur van een zonnepaneel ligt ergens tussen de 20 tot 25 jaar. Vrijopnaam zorgt voor het onderhoud van het zonnepaneel en het zonnepark. Mocht een zonnepaneel onvoldoende presteren of beschadigd raken, vervangt Vrijopnaam het zonnepaneel. Geen gedoe en zorgeloos voor jou.

Chatten of bellen naar 085-30 32 652 kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Mailen kan altijd!

Nieuws onder de zon