Label consumentenbond groenste stroom van Nederland

Meld je ook aan voor een eigen stukje zon uit Zonnepark Stadskanaal

Energieleverancier Vrijopnaam wordt al jaren uitgeroepen door de Consumentenbond als duurzaamste en groene energieleverancier van ons land. Wat Vrijopnaam uniek maakt, is de mogelijkheid je eigen zonnestroom op te wekken in een zonnepark. Dat kan dankzij een “Paneelopnaam”.

Dit Paneelopnaam is een recht op een deel van de stroomopbrengst van het zonnepark. Concreet: je stapt over naar energieleverancier Vrijopnaam, koopt een Paneelopnaam voor € 99,- en ontvangt een financiële vergoeding voor de opgewekte stroom met jouw Paneelopnaam uit Stadskanaal.

Bereken je voordeel

Hoeveel verbruik je?

Help me inschatten

Hoeveel Panelenopnaam wil je?

0

Verrekening op je energienota

€ 0

Jaarlijks gegarandeerd kWh gedurende 9 jaar (met een maximum van € 0,10 per kWh)

Eenmalige inleg

€ 0

Je winst

€ 0

Zelf zonnestroom opwekken in zonnepark Stadskanaal

Zonnepark Stadskanaal vind je op het perceel tussen het Noorderdiep en de woningen (en bedrijven) gelegen aan de H.J. Kniggestraat.  Het zonnepark zorgt jaarlijks voor 685 ton CO2-uitstootreductie en wekt voldoende zonnestroom op om in de jaarlijkse stroombehoefte van ruim 570 huishoudens te kunnen voorzien. Meer over het park lees je op www.vrijopnaamzonneparken.nl/stadskanaal.


Goed voor het milieu én je portemonnee

De vergoeding voor de stroom die jouw Paneelopnaam opwekt is de komende 9 jaar helemaal voor jou. Vrijopnaam garandeert een minimale opbrengst van 250 kWh per jaar per Paneelopnaam. De financiële opbrengst van jouw panelen wordt jaarlijks verrekend op je energienota tegen het 'kale' leveringstarief met een maximum van € 0,10 per kWh.

Meer weten? Bel ons op 085-3032652 of mail naar: klantteam@vrijopnaam.nl

Panelen beschikbaar
In aanbouw
Uitverkocht

De 4 zekerheden van Vrijopnaam

Voordelig

Altijd zonnestroom van Nederlandse bodem voor de laagste prijs. Goed voor je portemonnee én het milieu!

Duurzaam

Stroom waarvan je een goed gevoel krijgt. Van 100% Nederlandse zon (die schijnt vaak genoeg) èn CO2-gecompenseerd gas.

🌳

Eenvoudig

Overstappen regelen wij voor je. Wat je verbruikt èn opwekt kun je op elk gewenst moment bekijken in de app. Handig.

☎️

Flexibel

Opzeggen kan maandelijks, maar waarom zou je? De zon schijnt nog wel even (zo’n 5 miljard jaar).

🛋

Slimme vragen over zonnepark Stadskanaal

Bekijk alle slimme vragen

Wij willen iedereen in staat stellen zelf zonnestroom op te wekken. Om dat mogelijk te maken bieden wij onze klanten een Paneelopnaam aan. Met een Paneelopnaam produceer je je eigen zonnestroom in een zonnepark bij jou in de buurt.

Een Paneelopnaam kost eenmalig 99 euro. Per Paneelopnaam ontvang je een gegarandeerde jaarlijkse stroomopbrengst van 250 kWh voor een periode van 9 jaar. De geproduceerde stroom wordt verrekend met de afgenomen stroom. De verrekening vindt jaarlijks plaats op de energienota tegen het leveringstarief met een maximum van € 0,10 per kWh. Het leveringstarief is het tarief van Vrijopnaam exclusief btw en energiebelasting.

  Lees hier meer over zelf zonnestroom opwekken.

  Na 9 jaar kan je je termijn verlengen. Je blijf je de mogelijkheid om je eigen energie op te wekken én weet je waar je energie vandaan komt.

  De zonneparken worden voor een periode van minimaal 15 jaar aangelegd en de economische levensduur van een zonnepaneel ligt ergens tussen de 20 tot 25 jaar.

  Jazeker! De bron van energie is licht, en dit hoeft niet per se direct invallend zonlicht te zijn, maar kan evengoed om diffuus (zon)licht gaan. Wel is het zo dat in de volle zon de opbrengst hoger is. De opbrengst wordt daarnaast bepaald door de temperatuur van het zonnepaneel. Hier geldt hoe kouder hoe beter. Veel zonlicht op een koude dag geeft zodoende het beste resultaat.

  Voor het merendeel van de consumenten zijn de voordelen van Vrijopnaam veel relevanter, om maar iets eenvoudigs te noemen als verhuizen.

  Vrijopnaam biedt een oplossing voor bewoners van een benedenwoning, appartement of boerderij met rieten dak. Voor huiseigenaren en huurders. Onafhankelijk waar of hoelang je ergens woont. Geen dak? Geen probleem.

  Chatten of bellen naar 085-30 32 652 kan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Mailen kan altijd!

  Nieuws onder de zon